VILNIUS. Kada bus kažkas naujo?

Savaitgalį LRT Savaitė rodė laidą apie Vilniaus miesto mero nuveiktus darbus, kurioje buvo sukritikuotas Remigijus Šimašius. Aš pats manau, kad politikai būna 3 tipų. Pirmasis – nieko nedarytojas. Antrasis – griovėjas ir trukdytojas, Trečiasis – kūrėjas.

Remigijus Šimašius manau yra iš ties tik griovėjas. Puiki rinkimų kompanija, agresyvus startas, esamos tvarkos, savivaldybės sistemos ir įmonių pertvarkymas, vadovų keitimas. Bet, kai liberalai įsivėlė į MG skandalą, viskas ir pasibaigė. Remigijus, gal net pats pajautė, kad nebegalės visko ardyti kai prie jo limpa visokie šešėliai. Tad metas kažką kurti. O ką gali kurti, kai nežinai kaip? Ir nežinai ką? Ką daryti, kai nauja komanda nesugeba reaguoti ir nežino, kaip viską pradėti ir vesti iki galo.

Meras per rinkimus deklaravo, kad viską norės griaut, ardyt ir keist. Bet vizija ką darys buvo neaiški. O čia ir yra visa esmė :). Pagalvokit, jei tau nepatinka tavo buto interjeras, negi viską išgriausi, baldus išmesi, padegsi, suplėšysi, nupjausi, o tada tik galvosi ką daryt ir kaip viską sutvarkyti? Jei nori ką nors sukurti ir padaryt gerai, reikia turėti planą ir strategiją. Ir dar reikia turėti planą B, jeigu kas su pirmuoju nepasiseks. Gal meras ir turi, tik laikas neatėjo, o mes nekantrūs…

Visa žerta kritika, yra teisinga. Mūsų miesto gyvenimas yra sustojęs, mes po rinkimų nieko reikšmingo ir nepradėjom daryti. Kas yra padaryta, tai tik tęstiniai senos komandos projektai. Arba aš kažko nepastebiu… Tad girtis tokiais dalykais kuriuos ir taip privalai daryti ir tais kurie savaime pasidaro – praslinkti nepavyks. Miesto skolos mažėjimą sieju apskritai su išlaidų vystymuisi neturėjimu, o ne su kažkokiais pasiekimais. Taupyti nieko nedarant nėra išeisit, nes kažkas turės dėl to dvigubai stengtis.

Vienas pašnekovas pastebėjo, kas Remigijaus Šimašiaus veikla labiau primena ne vadovo, o tiesiog užduočių vykdytojo rolę. Kelia šypseną, tačiau sugretinus su pavyzdžiu kai į jūsų darbovietę, ateina naujas žmogus, kuris užima tam tikras vadovaujančias pareigas ir tas žmogus, apskundžia ir apkaltina įvairiais dalykais daugelį jūsų kolegų, vien tam, kad atrodytų, kad turi kažkokią strategiją kaip viską pakeisti, ko pasekoje, tie kolegos išsilaksto, arba būna atleisti. Tada tęsia kitų paliktus darbus, pats naujų sau nesusigalvoja, o giriasi, kad man pavyko tai padaryti, nunešti lapą ten ir ten. Nebūtu gi malonu turėti tokį kolegą?

Tad prie reikalo. Politikas, kolega, pavaldinys ir k.t. atliekantis savo funkcijas, niekados nebus efektyvūs, jei jie savo veiklą planuos ardydamas ir visako griovimais. O dėl ko taip? O todėl, kad gaištant laiką, naikinimams, paprasčiausiai jo nelis naujoms idėjoms ir jų realizavimui. Čia ir yra mero darbų nematomumo paslaptis :).

Tai ką gi Remigijus Šimašius nuveikė? Tujos ir tas ženkliukas „Kiss and go“ manau, kad nesiskaito. Aplinkkelis? Nu čia tiesiog pabaigtas kito tęstinis projektas, Stadionas? Jo gi nėra ir kažin ar bus. Vilniaus gatvė? Blogas rangovas ir projektuotojai, savivaldybė viską padarė gerai :), Vilniuje važinėja nauji autobusai? Nevažinėja. Vilniaus baseinas? Ne jo sugalvotas, bet klausimas privestas beveik iki galo, bet pats sustabdė, nu ir t.t. jei atvirai, gal gerą darbą kokį praleidau, nežinau… bet vis vien viskas negerai, Gedimino kalnas griūva, gatvės duobėtos, darželių nėra, Žalgirio stadiono nebelis ir taip toliau… ir toliau…

Aš tikiu, kad problemos sprendžiasi ir pačios. Vilnius išgyvens, plėsis ir klestės piliečių, o kartu ir verslo pagalba. O Remigijus visgi užgaišęs su griovimais ir kirtimais, atras save miesto vadovo vaidmeny ir pradės daryti tai ko visi laukia…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *